La-Harrastus
etusivu        LA kokoontumiset        Kusokärry projekti        Kolmiomastoprojekti        Akkukotelo peditiolle        Kusosalkku

Tässä olisi tarkoitus hieman raotella tätä radioharrastustani. Kutsuni on Miliisi joka tuli käyttöön tuolta Lada projektin suunnitelmista. Kansainvälinen kutsu 56JTA423. Tukiasema sijaitsee Kempeleessä lokaattorissa KP24SV. Aloitin aktiivisen harrastuksen vuoden 2009 syksyllä. Syy miksi aloitin tämän harrastuksen oli se, että tutustuin radiotoimintaan muutaman tuttuni kautta. Sitä hetken aikaa seurattuani päätin että nyt pitää laittaa itellenikin tukiasema. Oli mulla kuitenkin tuota ennen ollut hetken aikaa autossa stabon kone ja puluntappaja antenni mutta ne väistyi pois aika pian jostain syystä. Ostin alkuun vaatimattomat laitteet eli Alanin 100+ radion ja Sirio Thunder keinomaadoitetun antennin ja laittelin sen lipputangon nokkaan. Virtalähteenä toimi alkuun pelkkä moottoripyörän akku. Eihän näillä pitkälle päästy niin heti alkoikin nälkä kasvamaan ja parempaa piti saada. Paikallisella harrastajalla olikin sopivasti tarjolla ylimääräiseksi jäänyt Sirion Megarange 827 antenni joka vaihtui Thunderin tilalle. Alkoi maailma avautumaan tuon antennin myötä kun saatiin ittensä kuuluville yli tuon 20km:n mihin vaivoin päästiin Thunderilla. Samoihin aikoihin toisella harrastajalla oli jäänyt ylimääräiseksi soppelin kokoinen virtalähde niin saatiin vielä virransyöttökin kohdalleen.

Samalle syksylle saatiinkin käsiin sitten Fintecin FC-220 radio joka ei toiminut. Paikallinen harrastaja tuon kuitenkin korjasi ja sääti todella hyväksi. Tämä päätyi sitten tukiasemakoneeksi Alanin väistyessä autokoneeksi. Tässä vuosien varrella on ollut muutamia muitakin radioita käytössä mutta käyttöön on vakiintunut tämä Fintec ja Super Star 3900 toiseksi koneeksi. Autossa tätä nykyä President Jackson II ja antennina toimii Sirtelin 2,1 metrinen mini puluntappaja.

Tuo radio(aktiivinen) kärpänen kun on päässyt kunnolla puraiseen niin se tahtoo poikia jos jonkinlaista oheistoimintaa. Paikallisten harrastajien kanssa tuossa köykkyrillä (paikallinen laskettelu keskus) käydessä sain idean alkaa tekemään peräkärryyn maston antennille. Myöskin on tullut tehtyä antennille masto tuohon pihalle kun tuo lipputanko alkoi oleen jo vanha ja heikko ja myöskään paikka ei ollut kovinkaan hyvä johtuen kahden sähkölinjan läheisyydestä. Liian matalakin tuo oli. Näiden lisäksi on värkkäilty vielä soppeli kotelo akulle mitä on helppo käyttää peditiolla. Myöskin kannettava radiosysteemi on tullut värkkäiltyä.

Antennikalustoa alkuajoista nykyiseen aikaan.
     
 


Tukiasema kalustoa.
     

Sekalaisia radiokuvia.